Tarmen gir deg sjarmen!

Den er avgjørende for hud, hår, kropp og helse. Lyst til å bli den beste versjonen av deg selv? Da må du ta en titt på et hittil undervurdert organ – nemlig tarmen!

Hvor lang tid bruker du på morgenstellet? Mange av oss står lenge foran speilet for å pynte på ujevnheter og fremheve det beste av oss selv. Dersom du sliter med ujevn hud og urenheter kan dette skyldes avfallsstoffer som slippes ut i kroppen, og ikke finner noen annen vei ut enn gjennom huden. Fungerer for eksempel ikke tarmen som den skal kan en rekke avfallsstoffer lekke, og påvirke huden negativt. Forsker og lege Gulia Enders slet mye med uren hud og utslett som ung. Som legestudent ble hun fascinert av temaet, og begynte å forske på bakgrunnen for sine egne hudproblemer. Til slutt førte hudproblemene henne til tarmen, og Enders ble oppslukt i det som til nå har vært et undervurdert organet.

Enders jobbet iherdig for å oppnå en frisk tarm, og til sin store overraskelse ble de livslange hudproblemene borte. Det ga mersmak, og la grunnlaget for bestselgeren Sjarmen med Tarmen. Her belyser hun en rekke fordeler med å ta vare på tarmen.

Tidligere tabu med tarm
Utfordringer med mage og tarm har i mange år vært noe man har holdt for seg selv. Det er fortsatt mange som synes temaet burde holdes innen husets fire vegger, men forskere mener folk må bli mer oppmerksomme på tarmen. Organet er nemlig på mange måter kroppens motor, og legger grunnlaget for hvordan vi fungerer i hverdagen. På lik linje som tran tas for en frisk og rask hverdag, må man passe på at tarmen også får i seg viktig nærig for at du kan bli den beste utgaven av deg selv.

Apotekeren Peter Möller grunnla i 1854 Møllers tran, og har siden vært en viktig del av den norske befolkningens vaner. Mye har endret seg siden den tid, men fortsatt hiver vi innpå tran for å holde kroppen frisk og rask. I morderne tid har forskere gjort en rekke studier på mage og tarm, og kommet frem til at tarmen er langt viktigere for kroppens normale funksjoner enn man tidligere trodde.

Tarmen kan være avgjørende for helse og utseende
Tarmen tar opp proteiner, også kalt kroppens byggesteiner, og kroppens energilagre fylles på. En frisk tarm bidrar til at denne prosessen både går bedre og mer effektivt, og at man yter bedre når det kommer til aktiviteter som for eksempel trening.

For å føle seg bra er det viktig med god energi. Dette kan tarmen være med på å sikre dersom den blir behandlet riktig. Når hud og hår stråler, og du får i deg masse næring, vil du både se og føle deg bedre. Store deler av helsen og utseendet vårt kan direkte knyttes opp mot tarmen, og organet kan være løsningen på en rekke slitsomme dagligdagse utfordringer. Det som en gang var noe man kanskje ikke tenkte på, og hvert fall ikke snakket om – kan være noe av det viktigste man tar vare på.

Som Peter Möller revolusjonerte det norske folk på 1800 tallet, har forskere verden over nå revolusjonert tabubelagte organet tarm med det stolte utsagn: Et av kroppens viktigste organer. Gjennom forskning har man funnet ut at hele 80% av immunforsvaret sitter i tarmen! Derfor er det like viktig å sørge for at kroppen har en velfungerende tarm, slik at man unngår unødvendige sykdommer og plager. Så med andre ord! Har tarmen det bra, vil du også å få det beste ut av seg selv. Smør tarmen – så kommer sjarmen!

Virkestoffer:
Det er fire hovedelementer som som utgjør "ryggraden" til Peptid+ Mage:

Peptider: Peptider fra laks er produsert av lakseproteiner (laksekjøtt) som er hydrolyserte i en prosess som spalter de lange proteinene ned i mindre kjeder. På en måte kan vi si at proteinene allerede har vært gjennom en slags fordøyelsesprosess. Dermed absorberes de raskere, og belaster dermed fordøyelsen din mindre.

Probiotika: Probiotika er ulike bakteriekulturer som er gunstige for bakteriefloraen i tarmen. Bacillus Coagulans er et slikt probiotikum, og danner melkesyrer i tarmen. Denne sporedannende melkesyrebakterien har blitt brukt mot tarmproblemer hos husdyr i nesten 100 år, og er nå godkjent som et kosttilskudd for mennesker.

Raphanus Sativus: Raphanus sativus, eller svart reddik, er en variant av spiselig reddik som brukes for å lette fordøyelsen. Den støtter også galle- og leverfunksjonen, og bidrar til å lette fordøyelse av fett. Svart reddik har generelt en dokumentert gunstig virkning på fordøyelsessystemet.

B-Vitamin: B-vitaminer er en gruppe på åtte vitaminer som er gunstige for blant annet synet, huden, stoffskiftet og nervesystemet. For lite B-vitaminer kan føre til en rekke ulike mangelsykdommer.
Andre artikler:

Prøv nå, få 50% rabatt på 60 dagers forbruk

Phone Form
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnement og vilkår før bestilling. Introduksjonstilbud gjelder kun én gang per husstand.
crossmenu