Sterkere kropp, bedre fordøyelse?

Kramper, diaré, oppblåsthet og kvalme – ønsker man å bygge mer muskler øker en gjerne proteininntaket. Dette kan påvirke fordøyelsen din negativt, men det finnes heldigvis løsninger!

Trening, muskelbygging og fitness blir mer og mer populært. Men dersom du prøver å bygge en sterkere kropp, har du kanskje kjent at det går utover magen og fordøyelsen din? Dette kan henge sammen med at du har økt inntaket av proteiner – slik du bør gjøre, men som kroppen din kanskje ikke helt klarer å takle.

Hva kan avgjøre dårlig fordøyelse av protein?
Proteiner er en nødvendig del av kosten, og en kilde til aminosyrer og nitrogen. Menneskekroppen klarer ikke å produsere alle aminosyrene vi trenger på egenhånd, og må få åtte essensielle aminosyrer gjennom kosten. Vi trenger omlag 1 gram rent protein for hver kilo vi veier, og dersom man trener aktivt eller ammer, vil man ha behov for mer.

Mye kan avgjøre hvor godt din kropp fordøyer proteiner. Har du brukt mye syredempende medikamenter, tatt flere antibiotikakurer, blitt vant til å spise deg sprengmett ved måltider, eller slitt med søvnproblemer og stress, kan kroppen slite litt ekstra med å skape en optimal fordøyelse – særlig for proteiner.

Hvordan fordøyer man protein?
Kroppen din klarer ikke å absorbere proteiner, og må bryte de ned til enklere former for å lettere ta opp næringen. Til dette trenger kroppen magesyre og enzymer. Det er enzymene, ikke magesyren, som bryter ned maten – men magesyren trengs for å aktivere enzymene. Det er også slik at jo eldre vi blir, desto færre enzymer vil kroppen produsere. Derfor er det ikke uvanlig at eldre mennesker sliter mer med «tung» mat bestående av for eksempel mye kjøtt.

Har kroppen din problemer med å fordøye proteiner, kan dette føre til inflammasjon i tarmen – og dermed skape problemer med luft, diaré, oppblåsthet, kvalme og magesmerter.

Så hva er løsningen på problemet?
For å lettere fordøye proteiner, bør du sørge for at du gjør jobben så enkel som mulig for kroppen. Pass på at du inntar alt du trenger av vitaminer og mineraler som kan gi mage og tarm god støtte. Det er faktisk slik at jo mer protein du spiser, desto mer vitamin B6 trenger du.

Vitamin B6 brukes i fordøyelsen av næringsstoffene vi spiser, samt bidrar til normal omsetning av protein og glykogen. Dette vitaminet er derfor særlig viktig dersom du sliter med å fordøye protein. For hvert gram protein du får i deg, bør du faktisk ha 0,015 milligram B6-vitamin. Du trenger i tillegg en jevnlig tilførsel, fordi B6-vitaminer ikke lages i kroppen.

Virkestoffer:
Det er fire hovedelementer som som utgjør "ryggraden" til Peptid+ Mage:

Peptider: Peptider fra laks er produsert av lakseproteiner (laksekjøtt) som er hydrolyserte i en prosess som spalter de lange proteinene ned i mindre kjeder. På en måte kan vi si at proteinene allerede har vært gjennom en slags fordøyelsesprosess. Dermed absorberes de raskere, og belaster dermed fordøyelsen din mindre.

Probiotika: Probiotika er ulike bakteriekulturer som er gunstige for bakteriefloraen i tarmen. Bacillus Coagulans er et slikt probiotikum, og danner melkesyrer i tarmen. Denne sporedannende melkesyrebakterien har blitt brukt mot tarmproblemer hos husdyr i nesten 100 år, og er nå godkjent som et kosttilskudd for mennesker.

Raphanus Sativus: Raphanus sativus, eller svart reddik, er en variant av spiselig reddik som brukes for å lette fordøyelsen. Den støtter også galle- og leverfunksjonen, og bidrar til å lette fordøyelse av fett. Svart reddik har generelt en dokumentert gunstig virkning på fordøyelsessystemet.

B-Vitamin: B-vitaminer er en gruppe på åtte vitaminer som er gunstige for blant annet synet, huden, stoffskiftet og nervesystemet. For lite B-vitaminer kan føre til en rekke ulike mangelsykdommer.
Andre artikler:

Prøv nå, få 50% rabatt på 60 dagers forbruk

Phone Form
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnement og vilkår før bestilling. Introduksjonstilbud gjelder kun én gang per husstand.
crossmenu