Proteiner – livsviktig for at kroppen skal fungere normalt!

Proteiner – livsviktig for at kroppen skal fungere normalt!

Bare i menneskekroppen finnes det rundt 1 million ulike proteiner. Proteiner har en sentral rolle i kroppen og fungerer blant annet som byggesteiner og er helt avgjørende for å danne skjellet, organer, vev og muskler for å nevne noe. Proteiner bidrar også til å beskytte kroppen samt ødelegge uønskede virus og bakterier, og er således svært viktig for immunforsvaret vårt.

Det er essensielt at kroppen vår klarer å fordøye og bryte ned proteinene, slik at den tar til seg næringen den trenger på en best mulig måte. Dette skjer i all hovedsak ved hjelp av kroppens tarmer, og av den grunn er det viktig å ha en tarm i balanse som faktisk klarer denne oppgaven. Dessverre viser det seg at veldig mange nordmenn har en ubalansert tarm, og over 25% av befolkningen har også plager direkte relatert til tarmen. I svært mange tilfeller klarer ikke helsevesenet å stadfeste hva dette kommer av, og mange får dermed diagnosen IBS (irritabel tarmsyndrom). Felles for disse er at de gjerne reagerer på ulike matvarer, slik at man opplever ulike former for plager knyttet til mage og tarm. Dette er noe som igjen bidrar til å redusere livskvaliteten betraktelig.

Proteiner består av en rekke mindre bestanddeler som heter aminosyrer. For at kroppen skal kunne produsere proteiner på egenhånd, er den avhengig av tilførsel av enkelte aminosyrer, da kroppen kun klarer å produsere 12 av de 20 nødvendige aminosyrene. De mindre, men like fullt livsviktige proteinene, inneholder færre aminosyrer enn de store proteinene, og disse kalles gjerne for peptider.

Peptider tas opp av tarmen på en bedre og langt raskere måte enn hva som er tilfelle med større proteiner, men det avhenger som nevnt av at tarmen din faktisk klarer å ta til seg dette på rett måte. Det er derfor viktig å sørge for å ha en balansert tarm. Det gir både bedre næringsopptak og fordøyelse, som i seg selv kan gi en rekke fordeler, men også mindre mage og tarmrelaterte plager.

Proteinkilder som inneholder tilstrekkelig av alle de essensielle aminosyrene kaller vi fullverdige proteiner. Dette finner vi hovedsakelig i animalske matvarer som kjøtt, fisk, egg og melk. Spesielt fisk har vist seg å inneha proteiner av svært høy kvalitet.

Virkestoffer:
Det er fire hovedelementer som som utgjør "ryggraden" til Peptid+ Mage:

Peptider: Peptider fra laks er produsert av lakseproteiner (laksekjøtt) som er hydrolyserte i en prosess som spalter de lange proteinene ned i mindre kjeder. På en måte kan vi si at proteinene allerede har vært gjennom en slags fordøyelsesprosess. Dermed absorberes de raskere, og belaster dermed fordøyelsen din mindre.

Probiotika: Probiotika er ulike bakteriekulturer som er gunstige for bakteriefloraen i tarmen. Bacillus Coagulans er et slikt probiotikum, og danner melkesyrer i tarmen. Denne sporedannende melkesyrebakterien har blitt brukt mot tarmproblemer hos husdyr i nesten 100 år, og er nå godkjent som et kosttilskudd for mennesker.

Raphanus Sativus: Raphanus sativus, eller svart reddik, er en variant av spiselig reddik som brukes for å lette fordøyelsen. Den støtter også galle- og leverfunksjonen, og bidrar til å lette fordøyelse av fett. Svart reddik har generelt en dokumentert gunstig virkning på fordøyelsessystemet.

B-Vitamin: B-vitaminer er en gruppe på åtte vitaminer som er gunstige for blant annet synet, huden, stoffskiftet og nervesystemet. For lite B-vitaminer kan føre til en rekke ulike mangelsykdommer.
Andre artikler:

Prøv nå, få 50% rabatt på 60 dagers forbruk

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer, der du leser mer om abonnement og vilkår før bestilling. Introduksjonstilbud gjelder kun én gang per husstand.
crossmenu