Kliniske studier

En rekke kliniske studier har vist at lakseproteiner og -peptider har en gunstig virkning på mage- og tarmsystemet. Flere studier viser også at laksepeptider kan bidra til vektreduksjon. Les mer om dette i forskningsrapportene under.

Lakseprotein kan bremse fedme

Det er ikkje likegyldig kva type protein ein har i kosten. Visse typar protein kan ha langt større betydning for utvikling av fedme, høgt blodsukker og høgt innhald av feittstofet triglyserid, tilstandar som kan føre til type 2-diabetes og hjarte-karsjukdomar, seier forskar ved NIFES, Bjørn Liaset.

Kilde: NIFES - Lakseprotein kan bremse fedme, 30 Juni 2011

Les mer

Fisk er medisin

Laks, sild og sei inneholder ikke bare sunne fettsyrer. Fisk har også sunne proteiner som motvirker høyt blodsukker, kolesterol og hjerte-karsykdommer.

Kilde: http://www.uib.no/k1/105615/fisk-er-medisin

Les mer

Profesjonelle proteiner

Vi er helt avhengige av å få i oss proteiner gjennom mat og drikke, men visste du at det kan være store forskjeller mellom ulike typer proteiner? Proteiner gir nemlig ikke bare næring og energi, de kan også inneholde korte sekvenser av aminosyrer som kan ha nesten magiske effekter på kropp og helse.

Kilde: http://innsikt.bt.no/profesjonelle-proteiner/

Les mer

Mat fra havet mot tarmbetennelse

Ulcerøs kolitt er en kronisk betennelsestilstand i tykktarmen kjennetegnet av gjentatte episoder med blodig diaré. Diettendring med tilskudd av marine produkter kan tenkes å redusere denne tarmbetennelsen.

Kilde: http://tidsskriftet.no/2013/05/nyheter/mat-fra-havet-mot-tarmbetennelse

Les mer

En randomisert placebo-kontrollert studie på overvektige menneskers Body Mass Index (BMI) ved bruk av kosttilskudd med lakseproteinet Hydrolysat

Kilde: Framroze et al., J Obes Weight Loss Ther 2016, 6:1

Les mer

Kan hydrolyserte fiskeproteiner redusere overvekt?

Men lakseprotein har også andre gunstige egenskaper. Her kan du også lese artikler om vektreduksjon med lakseprotein.

Kilde: https://www.nifes.no/kan-hydrolyserte-fiskeproteiner-redusere-overvekt/

Les mer

En randomisert studie rundt effekten av tilskudd av fiskeprotein på glukosetoleranse, lipider, og kroppsfasong/kroppssammensetning hos overvektige voksene.

Kilde: Linn A. Vikøren (a1), Ottar K. Nygård (a1) (a2), Einar Lied (a1), Espen Rostrup (a1) DOI: https://doi.org/10.1017/S0007114512001717, 31 May 2012

Les mer

Fiskeproteiner får deg ned i vekt

Øker forbrenningen mer enn andre proteiner, ifølge ny norsk studie.

Kilde: http://www.dagbladet.no/tema/fiskeproteiner-far-deg-ned-i-vekt/63701501

Les mer

Er proteintilskudd fremtidens medisin?

Proteiner består av lange kjeder av aminosyrer som er bundet sammen, og nesten all mat inneholder proteiner. Mengden av de ulike aminosyrene kan variere mellom ulike proteinkilder, og i tillegg varierer rekkefølgen på aminosyrene i kjeden. Fisk og kjøtt inneholder omtrent like mye av de ulike aminosyrene, men det er til dels store forskjeller i hvilken rekkefølge aminosyrene er montert. Og det er da det blir spennende!

Kilde: http://innsikt.bt.no/er-proteintilskudd-fremtidens-medisin/

Les mer

Sabinsa’s LactoSpore® Human Safety Study Cleared For Health Canada Access

Sabinsa Corporation manufactures and markets phytonutrients, Ayurvedic herbal extracts and specialtyfine chemicals for nutritional, pharmaceutical and food industries. Sabinsa has carved a niche for itself byits extensive research support for its customers and products, and the scientific credentials of its keytechnical staff. Founded in 1988 by Muhammed Majeed, Ph.D., Sabinsa is a company dedicated to theprinciples of tradition, innovation and research. Sabinsa's efforts have begun to earn the company vast recognition, in addition to growing sales.

Kilde: http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/branch-dirgen/hpfb-dgpsa/nhpd-dpsn/index-eng.php

Les mer